Waarom deze blog

Deze blog is bedoeld voor mensen die zich bezighouden met spiritualiteit en de verandering in de energie op aarde. Ik zal met enige regelmaat artikelen plaatsen die met dit onderwerp te maken hebben. Verder zal ik aanwijzingen geven van hoe je je het beste kan afstemmen op die nieuwe hogere energie. Ik hoop je vaak op mijn blog te mogen ontmoeten.

maandag 8 februari 2016

Van pessimist naar optimist

We horen het woord nogal eens in deze tijd. Het komt op allerlei manieren in de krant en het nieuws. Ja, wie voelt zich niet wel eens verdrietig, alleen en soms zelfs depressief. Zou je graag een dag met je hoofd onder de dekens kruipen…….
De mens beschikt over het zelf helend vermogen en over het zelf ziekmakend vermogen. Deze beide vermogens van de mens zijn heel belangrijk in hoe wij ons voelen. Ja, precies net als het glas is half vol of het glas is half leeg. De optimist en de pessimist.
Ook het weer is op ons welbevinden van invloed. Vandaag een stormachtige dag, maakt de mensen onrustig. Een natte periode is nu ook niet bepaald iets wat goed is voor ons humeur. Maar de zon en het voorjaar, die doen ons meestal erg goed.

Dus die gemoedstoestanden kan je ook weer gebruiken om jezelf beter te gaan voelen.
De zon met haar stralende gloed en haar warmte geeft veel positieve energie.
Ga maar weer eens lekker ontspannen zitten. Laat je gedachten zoveel mogelijk los. Schenk er maar geen aandacht aan. Des te minder aandacht, des te gemakkelijker kan je ontspannen. Focus je op je ademhaling. Wanneer je je niet zo geweldig in je vel voelt, is die meestal wat aan de hoge kant. Een borstademhaling die zelfs de neiging kan hebben tot aanzet van een hyperventilatie.
Ga rustig ontspannen zitten en die ademhaling komt als vanzelf lager en lager. Nadat je wat meer ontspannen bent, stel je jezelf voor dat je heerlijk in de warmte van de zon gaat zitten. De warmte dringt tot diep in je lichaam. Het gele licht van de zon maakt ons blij en vrolijk.
Ga nu met je aandacht naar de warmte van de zon en probeer die op iedere inademing binnen je lichaam te trekken. Het klinkt gek, maar doe het maar en je zal zien binnen een korte tijd heb je door hoe je dat het beste kunt doen. Het lukt, zie je wel. Weer een blij en opgetogen gevoel geeft dat. Hou dat gevoel met die energie vast. Voel hoe heel anders je je nu voelt dan toen je aan deze oefening begon. Herhaal dit iedere keer wanneer je glas half vol dreigt te raken. Je bent nu bezig met het zelf helend vermogen van de mens. Je glas raakt voller en voller……..

Tot gauw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten