Waarom deze blog

Deze blog is bedoeld voor mensen die zich bezighouden met spiritualiteit en de verandering in de energie op aarde. Ik zal met enige regelmaat artikelen plaatsen die met dit onderwerp te maken hebben. Verder zal ik aanwijzingen geven van hoe je je het beste kan afstemmen op die nieuwe hogere energie. Ik hoop je vaak op mijn blog te mogen ontmoeten.

zaterdag 23 april 2016

Loslaten, bewust loslaten........

Loslaten, bewust loslaten.....
Enige dagen geleden las ik een artikel op internet over iemand die bewust een jaar lang geen internet heeft gebruikt.
Je zal wel denken, waar wil je nu naar toe met dit artikel.
Hoe gaan wij om met onszelf en met de invulling van de dag. Hoor je jezelf niet dikwijls zeggen...... Ik moet nog zoveel doen.
Is dat zo?
Misschien is het goed om eens heel bewust naar die invulling van je dag te kijken. Wat moet er echt gebeuren? Wat kan blijven wachten tot een andere keer? Wat heb je je in de loop van de tijd aangewend om te doen, terwijl het helemaal niet noodzakelijk is?
Het is net als een kledingkast. Je koopt af en toe wat nieuws en op zekere tijd is er geen enkel plekje meer voor je nieuwe spulletjes.
Dan moeten er maatregelen genomen worden. Je moet beslissingen gaan nemen. De kast opruimen of een nieuwe plek creëeren voor je pas aangekochte kleding. Nee toch!
Precies zo is het met het vollopen van alle handelingen over een dag.
Wanneer je daar eens bewust voor gaat zitten en over na gaat denken, kom je echt tot de ontdekking dat er ook een andere manier is. Je gaat dan als het ware je kast opruimen.
Je ziet dat je je bepaalde dingen hebt opgedragen en aangeleerd die niet echt noodzakelijk waren. Dus laat ze los. Kijk eens bewust hoeveel tijd je aan het internet of aan je telefoon besteed. Kan dat echt niet minder. Ja toch.
Je krijgt dan ineens meer tijd voor zaken die je al een hele tijd wilde doen, maar geen tijd voor had. Of liever geen tijd voor kon maken. Het is immers een kwestie van prioriteiten stellen hoe je met je tijd omgaat.
Probeer dit maar eens en kijk hoe anders je dagindeling gaat worden. En iets wat ook nog mee speelt. Je gezondheid, minder stress. Wat denk je daarvan?

Tot gauw.

2 opmerkingen:

 1. Een mooie confrontatie wat ik hier vind Martha.
  Ik zag al hoeveel tijd ik kan hebben voor iets nieuws door wat gewoontes te schrappen. En gewoontes zijn werkelijk dodelijk voor een enerverend leven besef ik nu.
  Er achter gaan komen wat ik dan wil is aan de orde. Ik kom er wel stap voor stap.
  Bedankt voor je licht op mijn pad 💕🌼🌺🌹🌷🌝🌞

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen