Waarom deze blog

Deze blog is bedoeld voor mensen die zich bezighouden met spiritualiteit en de verandering in de energie op aarde. Ik zal met enige regelmaat artikelen plaatsen die met dit onderwerp te maken hebben. Verder zal ik aanwijzingen geven van hoe je je het beste kan afstemmen op die nieuwe hogere energie. Ik hoop je vaak op mijn blog te mogen ontmoeten.

vrijdag 26 januari 2018

Wat zeggen onze gedachten over ons....?

Onze gedachtewereld is een wezenlijk, niet te onderschatten deel van onszelf.
Die gedachten zijn heel bepalend in ons leven. Onze gedachten kunnen ons letterlijk maken en breken.
Die gedachtestroom lijkt soms ons leven meer te beïnvloeden dan wij zelf zouden willen.
Doordat wij ons steeds bewuster worden van ons functioneren als mens, gaan wij meer bewust worden van onze gedachten en hun invloed op ons.

Die gedachtestroom kan op sommige momenten bijna onophoudelijk zijn.
Maar waarom hebben die gedachten zoveel invloed op ons?
Ik schreef al onze gedachten kunnen ons maken en breken.

In onze gedachten horen wij vaak ook nog de stem van onze opvoeders.
Je kan dit niet.... Dat doet die of die veel beter dan jij. Dat kind heeft veel mooier haar dan jij.....
Vul zelf maar in. We blijven die plaat maar afdraaien en afdraaien.
Toch hebben wij een hekel aan die uitspraken. Hoe zit dat nu met je gedachten.

Probeer een rustig te gaan zitten en "kijk en luister" naar je eigen gedachten.
Is dat je eigen stem die je hoort spreken?
Wanneer je zo naar stil je eigen gedachten onderzoekt, kom je tot de ontdekking dat een groot deel van die gedachten, helemaal niet zo positief zijn voor je.

Die gedachten kunnen je zelfs zo ver opdrijven dat je steeds meer van jezelf gaat eisen, omdat er vroeger werd gezegd dat jij op dat punt zeker niet de beste was....
Au, wat doen die herinneringen zeer.
Door zo met jezelf om te gaan en je gedachten over je te laten heersen, is het mogelijk dat je als een sneeuwbal van de helling gaat rollen. Je gaat nog beter je best doen omdat stemmetje tot zwijgen te brengen. De burnout ligt op de loer. Sneller, sneller, sneller!
Stop!

Ga zitten en probeer bewust te achterhalen wat die gedachten je te vertellen hebben over jezelf. Spreken die gedachten de waarheid over jou? Kijk bewust wat de lading van je gedachten is. Geef je je over aan de negatieve kracht van je gedachten?
Nogmaals stop!

Het zijn jouw gedachten en dus kan jij je manier van denken beïnvloeden.
Neem je voor elke dag een moment voor jezelf te kiezen en te gaan kijken naar je eigen gedachten.
Wij hebben het nu ook over OMdenken. Kijk naar je negatieve gedachten die je over jezelf hebt.
Zijn die wel waar?

Dan kan je iets aan je manier van handelen veranderen. Maar meestal zijn die helemaal niet waar en is het nog steeds de klank van een persoon uit je verleden. Die heeft het misschien niet eens zo bedoeld, maar jij hebt het wel als zodanig opgevat en in je systeem gezet. Maak er maar een spel van. Iedere negatieve gedachte die bij je langs komt ga je bewust naar kijken en je probeert die om te zetten naar een positieve manier van denken over jezelf.

Voorbeeld:
Je hoort jezelf zeggen: "Dat kan jij helemaal niet!". Die gedachten kan je omvormen naar "Ik kan het!" Dat zal ik mijzelf laten zien, misschien nog wel beter dan ZIJ denken. Dan ga je naar een positieve kracht in jezelf en krijg je de kracht van een uitdaging. Niet van een "slachtoffer".
Wij hebben als mens de kracht van het helend vermogen en van het ziekmakend vermogen.

Door je positief in je kracht te zetten, ga je naar het helend vermogen. Door kracht te geven aan negatieve gedachten, ga je naar het zelf ziekmakend vermogen. Gedachten vormen een belangrijk onderdeel van je energie. Wij voelen ons goed bij een lichte, mooie energie.

Door kracht te geven aan je negatieve gedachten wordt je energie zwaarder en donkerder. Dus neem een besluit om je gedachten letterlijk aan te pakken en ze om te zetten naar positieve gedachten. Ze geven je kracht en je zelfbeeld zal daardoor een positieve impuls krijgen. Wees lief voor jezelf.Afbeeldingsresultaat voor positieve gedachten