Waarom deze blog

Deze blog is bedoeld voor mensen die zich bezighouden met spiritualiteit en de verandering in de energie op aarde. Ik zal met enige regelmaat artikelen plaatsen die met dit onderwerp te maken hebben. Verder zal ik aanwijzingen geven van hoe je je het beste kan afstemmen op die nieuwe hogere energie. Ik hoop je vaak op mijn blog te mogen ontmoeten.

zaterdag 6 januari 2018

2018 een nieuw jaar, wat zal het ons brengen?

2018
Toch al weer 6 januari. De eerste week zit er al weer bijna op. 
Wat hebben wij het moeilijk gehad om door die decembermaand heen te komen.
Wat voelt die maand januari dan weer heel anders aan dan de afgelopen maand. 
Voelen jullie die energie verandering ten aanzien van die twee perioden....
Wij hebben iets afgesloten, maar kijken als een klein kind nieuwsgierig over de rand. Wij proberen op alle mogelijke manieren informatie te verkrijgen over wat ons te wachten staat. Niets is duidelijk, alles is in beweging.
Wijzelf niet in het minst. Wat gebeurt er veel met ons.
Wij beginnen steeds sterker met een andere blik naar onszelf te kijken. De kijk op onszelf is sterk aan de verandering onderhevig. Wij beginnen ons toch steeds meer bewust te worden van onze eigen invloed op ons leven. Wij worden steeds duidelijker in het stellen van onze grenzen. Nemen meer, ja veel meer de tijd voor onszelf. Kijken terug op een jaar (of jaren) waarin wij door bepaalde problemen heen zijn gegaan. Zien steeds beter hoe die problemen onszelf hebben veranderd. Gaan beter onze eigen rol in het grote geheel te begrijpen.
Toch zijn er nog velen die op hun eigen manier lijden onder deze veranderingen.
Probeer eens om het anders te doen.
Wij hebben allemaal het licht in onszelf. Dit licht brandt in je hart. Je mag dit licht steeds sterker laten schijnen. De wereld heeft veel licht nodig om door haar eigen transformatie te komen. Maar wanneer je jezelf "klein" blijft houden, dan gaat dat licht niet naar buiten schijnen.
Dus visualiseer een groot licht binnenin je. Je brandt als een vuurtoren. Je bent letterlijk een baken voor de ander. Je laat het licht natuurlijk ook over jezelf schijnen. Voel eens wat die verandering van waxinelichtje naar vuurtoren in jou zelf voor verandering geeft. 
In de bijbel staat "Zet je licht niet onder de korenmaat". Dat is wat er steeds gebeurt wanneer je je eigen licht zo intens klein laat branden. Ga van nu af aan branden als een baken, branden en schijnen als een vuurtoren. Het zal je gevoel over jezelf enorm versterken. Ga daarbij goed rechtop staan. Je beide benen iets uit elkaar. Je schijnt je licht intens en wijd om je heen. Voel je verbonden met de aarde en het universum. Voel die verbinding in jezelf. Je zal echt gaan veranderen. Je wordt sterker. De mensen om je heen gaan merken dat JIJ sterker wordt. Je hoeft niet meer voor jezelf op te komen, zij begrijpen dat jij in je kracht staat en dat daardoor je stem ook gehoord wordt. Je zit niet meer met de vraag of je voor jezelf mag kiezen, terwijl die ander (denk jij) dingen van je verlangd en die je zelf liever niet wil doen. Die discussie is ten einde. JIJ stelt jezelf als een volwaardige (en volwassen) speler op in het spel. Die worden nooit over het hoofd gezien. Die spelers worden gehoord, gezien en met respect behandeld. Maak je rug recht. Zet je benen schrap en een beetje wijd. Voel die aarde haar energie in je benen versterken en brandt met dat grote licht van die vuurtoren en wordt zo een baken voor de mensen die het hard nodig hebben. Wij kunnen dan een helpende hand uitsteken omdat wij zelf niet meer alle aandacht nodig hebben voor ons proces. Wij gaan helpen om de anderen door hun proces te laten gaan. Wij hebben inmiddels toch al veel lessen geleerd.
Sta op, wees een baken in de branding en schijn je licht over de aarde en de mensen
Afbeeldingsresultaat voor spiritual quotes mooie aarde licht vuurtoren