Waarom deze blog

Deze blog is bedoeld voor mensen die zich bezighouden met spiritualiteit en de verandering in de energie op aarde. Ik zal met enige regelmaat artikelen plaatsen die met dit onderwerp te maken hebben. Verder zal ik aanwijzingen geven van hoe je je het beste kan afstemmen op die nieuwe hogere energie. Ik hoop je vaak op mijn blog te mogen ontmoeten.

zaterdag 20 januari 2018

Het onzichtbare waarnemen in onszelf door stil te zijn

Oh wat gebeurt er veel in mij en om mij heen....
Ik herken mijzelf niet tot nauwelijks meer.
De verandering gaat snel, maar niet te snel.

Het is moeilijk om die snelle tijd bij te houden en dan ook nog die verandering in mijzelf.
Wanneer ik tijd neem voel ik die verandering. Maar ik heb zo weinig tijd. Mijn dagen vliegen voorbij en ik heb zoveel te doen.....pffffff. Stop!
Stop die eindeloze stroomversnelling waarin je denkt te zitten. 
Ja! Je kan die stroomversnelling tot stilstand brengen. Of liever minder snel laten stromen. 
Je hebt invloed op die snelheid!
Hoe?

Door in je agenda te plannen dat je gaat stil zijn.
Zet in je agenda een momentje voor jezelf. Wanneer je dat niet plant, zal er helemaal geen ruimte voor jezelf zijn. Dan zal je al hijgend, na een overvolle dag, je bed in ploffen. Nog even je telefoon checken ….. Ben ik wel helemaal bij met alle laatste nieuwtjes. Dit zal je toch herkennen.

Je ziet in een tijdschrift een beauty dag in een sauna. Hele dag aandacht voor jou en voor niets anders. Ja misschien samen met een vriendin of vriend. Bij het zien voelen wij de positieve stromen door ons heen gaan.

Maar wij zijn zelf degene die ons dit dagelijkse ritueel van ontspanning ontzeggen.
Nogmaals, neem je agenda en plan een half uur of heel lux een uur voor jezelf. Is dat te veel???? 
Nee toch. Jij bent het die de kar moet trekken. Dus heb je net als een auto onderhoud nodig. 
En niemand, nee niemand kan jou dat onderhoud geven. Dus neem de beslissing. 

Wil je meestromen in de 5e dimensie. Wil je rust, vrijheid, liefde en aandacht voor jezelf. 
Dan pak je nu je pen en je agenda en zet een grote “R” in voor het moment dat jij jezelf gaat verwennen. Neem een warm bad, trek je huispak aan, ga zitten en ontspan. Dus je telefoon ligt niet onder handbereik en staat op stil... 

Het is het moment voor jezelf. Je bent even niet bereikbaar voor de ander en de buitenwereld. 
Echt dat kan en dat mag. Ga rustig zitten en richt je aandacht op jezelf. 
Ervaar hoe je ademhaling zonder er bij na te hoeven denken op en neer gaat. 
Komt je ademhaling wel helemaal naar beneden naar je buik? Concentreer je op die ademhaling. 

Dat is het beste instrument om je aandacht en je gedachten af te leiden. Wordt niet boos of onrustig wanneer je gedachten blijven komen. Dat doe je de hele dag. Alleen door stil te zijn ga je dat bemerken. Zoals er meer dingen zullen gaan opvallen. Ga door met je concentratie op die ademhaling. Op en neer. Op en neer. Op en neer. 

Ja je merkt je ademhaling gaat toch rustiger worden. Prima. Je bent op de goede weg. Het eerste pluspuntje is al behaald. Nu verder. Je gedachten blijven komen. Geen aandacht aangeven. Het zijn niet je gedachten die je afleiden. Het is de aandacht die JIJ aan je gedachten geeft. 

Door ze net als je ademhaling te laten komen en gaan. Wordt die stroom aan gedachten minder en minder snel. Dus ga door met die aandacht naar jezelf en er gaan je nog meer dingen opvallen. 
De dag zal heel even bij je langs komen. Wat is er allemaal gebeurd die dag. Aan leuke en minder leuke dingen. Door dit “R “-momentje aan het begin van de avond te zetten, zal je merken dat je aan het “opruimen” gaat in jezelf. De moeilijke zaken die je overdag zijn overkomen, worden al gezien en kunnen al een plekje krijgen. Dat hoeft je onderbewustzijn in de nacht niet meer te doen. Je zal dus minder gestoord worden in je nachtrust.

Gun jezelf dit moment van RUST en aandacht. Wij gaan dieper die 5e dimensie binnen. Dat is een dimensie die vloeiend is. Een dimensie die stroomt. In die dimensie worden de antwoorden in je hart gevonden. Door jezelf aan te leren stil te zijn en te luisteren naar je eigen hart, zal je toegang krijgen tot de aloude “eigenwijsheid”. Die ligt daar opgeslagen en is alleen toegankelijk voor je, door stil te zijn. 

Door in stilte de meest intense verbinding met jezelf te maken en te luisteren wat je hart je te vertellen heeft. Daar vind je de oplossing en het antwoord op je vragen. Dus kijk niet verlekkerd naar een plaatje van een relaxmoment in een prachtige omgeving. Dit is voor ieder van ons binnen bereik. Het vraagt alleen discipline om je daarmee bezig te gaan houden. 

Het zal je veel opleveren. Pak je agenda, kijk welk moment je het beste uitkomt ….... en boek voor jezelf de “R”!

Afbeeldingsresultaat voor spiritual stilte relax


Geen opmerkingen:

Een reactie posten